Ergotherapie

Fysio Thermae heeft als doel u de juiste zorg en begeleiding aan te bieden. De praktijk  beschikt niet alleen over fysiotherapie, maar heeft ook andere paramedici in huis. Zo kan er een multidisciplinaire behandeling worden ingezet, waarbij de expertise van meerdere disciplines bij elkaar worden gevoegd. Eén van die disciplines is ergotherapie.

Ergotherapie bij Fysio Thermae
De ergotherapeut geeft advies en training in alle situaties die betrekking hebben op betekenisvolle dagelijkse activiteiten zoals aankleden, eten, werk en het huishouden. Samen met de cliënt zoekt de ergotherapeut naar een oplossing zodat de cliënt zijn of haar alledaagse activiteit (zelf) kan uitvoeren. Uiteindelijk is het de cliënt die de regie over zijn of haar leven (waar mogelijk) weer in handen neemt, met ondersteuning en begeleiding van de ergotherapeut.

Ergotherapie is zorg op maat
Ergotherapie is zorg op maat; zorg die afgestemd wordt op de wensen van de cliënt. De ergotherapeut gaat eerst in gesprek met de cliënt over wat voor de cliënt echt belangrijk is. Daarna observeert de ergotherapeut de dagelijkse activiteiten om zo na te gaan wat de beperkingen en mogelijkheden zijn.

Wanneer dat nodig is, werkt de ergotherapeut samen met andere zorgverleners zoals de huisarts, fysiotherapeut, oefentherapeut, logopedist of diëtist. Ook kan de (wijk)verpleegkundige of bijvoorbeeld de gemeente worden betrokken bij de hulpvraag.

Werkplekonderzoek
Werk is een groot onderdeel van ons leven, waarbij de werkplek erg belangrijk is. Hoe zit dat met uw werkplek? Bent u zich bewust van een prettige en gezonde werkplek?

Hoe voorkomt u dat u lichamelijke en psychische klachten krijgt? Wat kan u zelf doen om de werkplek zo prettig en gezond mogelijk te maken en te houden? En wat kan de werkgever doen? Zijn er mogelijkheden voor vergoeding?

Dit is een van de vele onderwerpen waarmee een ergotherapeut u kan helpen. Bent u geïnteresseerd in een werkplekonderzoek of heeft u andere vragen? Neem contact op.

Afspraak maken?