Vitaliteit in organisaties

Vitaliteit in organisaties: Voorkomen is beter (én goedkoper) dan genezen

Stress bij medewerkers komt meer voor dan werkgevers denken. Dit hoeft niet eens werkgerelateerd te zijn, maar heeft wel veel impact op de werkvloer. Het aantal mensen met overspanningsklachten of burn-outs is in de afgelopen jaren flink gestegen. Dure kosten voor u als werkgever. Mens Sana in corpore Sano – een gezonde geest in een gezond lichaam, doet ook wonderen voor uw bedrijf. Gezonde en fitte medewerkers zijn minder vaak ziek, werken prettiger samen en zijn daardoor efficiënter. Én bovendien levert het nog een prettige werksfeer op ook als de medewerkers lekker in zijn of haar vel zit.

Welke rol kun je als werkgever hierin pakken? Oprechte aandacht is stap één. Informeer bij de medewerker hoe het met hem gaat. Door op tijd te schakelen wanneer te veel stress gesignaleerd wordt, variërend van een dagje extra vrij geven (‘verplicht ontspannen’) tot net die helpende hand bieden om de medewerker te laten ontspannen of juist gezonder te laten leven, dit kan net het verschil maken en langdurig uitvallen voorkomen.

Bij Thermae 2000 zijn diverse mogelijkheden voor u als werkgever om mee te denken, van wellnessentrees voor bedrijven tot op maat gemaakte programma’s tot groepslessen en/of abonnementen. Onze fysioafdeling begeleidt meerdere programma’s om uw medewerkers preventief fit en vitaal te houden.

Ik ben op zoek naar:

Voorkomen is beter dan genezen. Ook wanneer er geen concrete klachten zijn, kan Thermae 2000 en Fysio Thermae u en uw medewerker helpen. Met diverse groepslessen in- en buiten het water, wordt er op een leuke manier aan kracht, houding en conditie gewerkt. Tevens is er na de groepsles mogelijkheid om twee uur gebruik te maken van alle spa- en wellnessfaciliteiten bij Thermae 2000. Een mooie manier om inspanning met ontspanning te combineren.

Afspraak maken?