Osteopathie

Fysio Thermae heeft als doel u de juiste zorg en begeleiding aan te bieden. De praktijk  beschikt niet alleen over fysiotherapie, maar heeft ook andere paramedici in huis. Zo kan er een multidisciplinaire behandeling worden ingezet, waarbij de expertise van meerdere disciplines bij elkaar worden gevoegd. Eén van die disciplines is osteopathie.

Gedurende ons leven staat het lichaam bloot aan wisselende omstandigheden. Door invloeden van zowel binnenuit als buitenaf, kan het evenwicht verstoord raken. Vaak is het lichaam in staat zichzelf te herstellen. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om helemaal te herstellen. Dat kan bijvoorbeeld komen door overbelasting, blessures, een val, een ongeluk, een operatie of na een langdurige periode met stress. Als gevolg hiervan treedt een verminderde beweeglijkheid van weefsels op, waardoor klachten kunnen ontstaan.

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat spoort de bewegingsbeperkingen in het menselijk lichaam op. Dit doet hij aan de hand van onderzoek van het houdings- en bewegingsapparaat, de inwendige organen met ophangsysteem en het zenuwstelsel.

De behandeling bestaat uit het manueel herstellen van de beweeglijkheid van deze structuren, via directe mobilisaties (manipulaties) of indirecte technieken (lichte mobilisaties). De osteopaat herstelt hiermee het zelfcorrigerend vermogen van het lichaam. Naast het corrigeren van bewegingsbeperkingen wordt er ook geleerd hoe het terugkeren van klachten voorkomen kan worden. Door de beweeglijkheid te bevorderen wordt het lichaam in staat gesteld zichzelf te genezen en weer gezond en klachtenvrij te functioneren.

Afspraak maken?