fysio_thermae_logo_favicon

Over Fysio Thermae

Het paramedisch centrum Thermae 2000 heeft als doel u de juiste zorg en begeleiding aan te bieden in samenwerking met meerdere disciplines. Iedere discipline binnen het paramedisch centrum Thermae 2000 brengt de complexiteit van de problematiek in kaart en werkt volgens de principes van ‘stepped care/matched care’ en biedt of adviseert patiënten de meest doelmatige behandeling passende bij de aard en ernst van zijn/haar problematiek.

In de praktijk betekent dat eerst gekeken wordt of een advies voldoende is, vervolgens of de patiënt geholpen is met eerstelijnstherapie (bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie of psychologische begeleiding).

Een volgende stap is een multidisciplinaire behandeling, waarbij de expertise van meerdere disciplines bij elkaar worden gevoegd. Wanneer een multidisciplinaire behandeling niet voldoende blijkt, is er binnen het paramedisch centrum Thermae 2000 de mogelijkheid tot medisch specialistische revalidatie in samenwerking met REVACARE (een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, erkende instelling voor medisch specialistische zorg).

Over Thermae 2000

In 1989 werd Thermae 2000 als kuuroord opgericht op de Cauberg in het toeristische dorpje Valkenburg aan de Geul. Langzamerhand kwamen er meer recreatiefaciliteiten en werden de verwarmde thermale kuurbaden ook steeds meer gebruikt door dag gasten. In 1993 werd zelfs voor de toeristische gast een 4-sterren hotel aangebouwd. In 2010 richtte Thermae 2000 een lifestyle afdeling op die gasten adviseert en begeleidt op het gebied van voeding, beweging en ontspanning zowel lichamelijk als geestelijk. Thermae 2000 is als het ware letterlijk een bron van goed leven.

Het ontstaan

Thermae 2000 ligt op drie bronnen. Het oergezonde water uit deze bronnen is circa 40.000 jaar afgesloten geweest van de meteorologische kringloop en daarmee niet blootgesteld aan allerlei verontreinigingen, het water zit vol met mineralen. Het water van Thermae 2000 wordt gepompt uit 381 meter diepte en is afkomstig uit een onderaards meer dat zich uitstrekt tot in de oude vulkanische gebieden in Duitsland. Het thermale water van de binnen- en buitenbaden beschikt over een bijzonder heilzame werking op lichaam en geest en nodigt uit om het lichaam heerlijk te ontspannen. Zover bekend is dit het enige stromende water ter wereld dat geen cesium radioactiviteit bevat. Het strenge Duitse keurpredikaat vermeldt niet voor niets Ursprünglich rein – een cum laude voor water. Het zoetwater uit de bronnen op 80 meter diepte wordt gewonnen uit exact dezelfde lagen als de SPA bronnen, de reinheid hiervan wordt al jaren gepromoot.

De vele whirlpools, whirlbanken en onderwaterstraalmassages bieden nog een extra ontspanning voor bijvoorbeeld uw nek, rug of schouders. Een ‘rondje door de baden’ is een belevenis op zich. Het water is aangenaam warm, 32 graden Celsius: alsof u ineens de tropen binnen stapt.