fysio_thermae_logo_favicon

Binnenkort meer informatie

Hydrotherapie

Hydrotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie in het water. Het verwarmde water van 33.6 graden Celsius geeft een therapeutisch effect, waardoor de spieren optimaal kunnen ontspannen. Deze vorm van therapie kenmerkt zich ook wel door het effect van warmte, waterdruk en het drijfvermogen. Hydrotherapie wordt gegeven in het thermale water van wellness resort Thermae 2000.

Viscerale therapie

Viscerale therapie bestaat uit gerichte manuele technieken, die het herstel van een normale beweeglijkheid van de fasciën (bindweefsel) rondom de inwendige organen ondersteunen. Deze op het bindweefsel gerichte mobilisaties leiden tot verbetering van de structuur en functie van de inwendige organen en orgaansystemen, zodat bewegen zo optimaal verloopt.

Littekentherapie

Een litteken ontstaat na genezing van een wond, bijvoorbeeld door een operatie, aandoening of verwonding. In de meeste gevallen vervagen littekens na verloop van tijd, maar soms geven ze een trekkend en pijnlijk gevoel, waardoor ze u beperken bij het bewegen. Door middel van myofasciale littekenbehandeling kunnen uw littekens en bijbehorende klachten verminderen.

Therapie tegen hoofd- en aangezichtspijn

Gemiddeld heeft meer dan 20% van de Nederlandse bevolking één keer per week hoofdpijn en kan hierdoor niet meer goed functioneren in het dagelijkse leven. Vaak wordt de hoofdpijn onderdrukt door middel van medicatie, terwijl hoofd- en aangezichtspijn met een gerichte behandeling vaak goed te behandelen zijn.

Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel. Deze vochtophoping ontstaat als gevolg van een verstoord evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht. Een groot deel van de mensen met oedeem heeft last van vocht in de benen, maar de vochtophoping kan vrijwel overal in het lichaam plaatsvinden. Vanaf de enkels tot aan het gezicht. Extreme ophoping van vocht heeft vervelende gevolgen. Zo kan ernstige vochtophoping leiden tot bewegingsbeperkingen, pijnlijke lichaamsdelen door spanningstoename, verslechterde functie

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.

Medical taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om de spieren te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting

Manuele lymfedrainage (MLD)

Manuele Lymfedrainage (MLD) is een massagevorm die wordt toegepast als er vochtophoping in de arm, het been of elders in het lichaam aanwezig is. Door de behandeling wordt het oedeem beter afgevoerd via het lymfestelsel, waardoor de stagnatie opgeheven wordt en de druk in het lichaamsdeel verlaagd.

Echografie

Tijdens een echografie wordt weefsel, zoals pezen, spieren, slijmbeurzen en banden visueel in beeld gebracht. Echografie wordt gebruikt in het onderzoek naar de oorzaak van pijnklachten. Dit werkt middels geluidsgolven. De geluidsgolven worden opgevangen via een transducer die over de huid heen en weer wordt bewogen. Hierdoor is het voor de fysiotherapeut mogelijk om weefsels in beeld te brengen. 

Bewegingslessen

Fysio Thermae organiseert diverse groepslessen. Zowel in het thermale water, in de oefenzaal als in de buitenlucht. De groepslessen zijn te volgen op eigen niveau, waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn. Zowel jong als oud, en met- of zonder klachten.

Hielspoor

Heeft u felle stekende pijn onder de hiel bij staan of lopen? Bijvoorbeeld bij langdurig staan of lopen, bij de eerste stappen in de ochtend of als u weer gaat lopen na lange tijd gezeten te hebben. Dan heeft u mogelijk hielspoor.

Hielspoor

Heeft u felle stekende pijn onder de hiel bij staan of lopen? Bijvoorbeeld bij langdurig staan of lopen, bij de eerste stappen in de ochtend of als u weer gaat lopen na lange tijd gezeten te hebben. Dan heeft u mogelijk hielspoor.

Slijmbeursontsteking

Een slijmbeurs is een soort stootkussentje voor botdelen die uitsteken, zoals een knie, elleboog, heup of schouder. Door overbelasting kan de slijmbeurs ontstoken raken en gaan zwellen. Deze zwelling kan rood worden en warm aanvoelen, bewegen wordt hierdoor moeilijker.

Tennisarm

Bij een tennisarm is er irritatie aan de buitenkant van de elleboog. Het doet pijn wanneer u drukt op de knobbel aan de buitenkant van uw elleboog. Mogelijk heeft u pijn bij het dichtknijpen van de hand, het naar achteren buigen van de pols of wanneer u uw onderarm naar buiten draait. Dit belemmert dagelijkse bezigheden.

Lymfoedeem

Oedeem is een ander woord voor vochtophoping op een plaats waar het eigenlijk niet thuishoort. Oedeem kent vaak een tijdelijke vorm; bijvoorbeeld het hebben van dikkere voeten na een warme dag. De volgende dag is dit meestal weer weggetrokken. Bij Lymfoedeem trekt het vocht niet vanzelf weg.

Overgewicht

Een groot deel van de bevolking kampt met overgewicht. Overgewicht kan leiden tot gezondheidsrisico’s. Denk aan een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, suikerziekte en een te hoge bloeddruk. Het is dus belangrijk om op gezond gewicht te komen. Kamt u met overgewicht?

Rugklachten

Rugklachten komen veel voor. Bijvoorbeeld lage rugpijn of rugklachten na een operatie. De fysiotherapeut onderzoekt waar de klachten vandaan komen en stelt aan de hand daarvan een behandelplan op. Zo worden de klachten niet alleen verholpen, maar kunnen klachten in de toekomst ook voorkomen worden.

Chronische pijn

Kampt u met chronische pijn door bijvoorbeeld reuma, artrose of fibromyalgie? De fysiotherapeuten van Fysio Thermae leren u om met de pijn om te gaan zodat u uw dagelijkse bezigheden kunt blijven uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan speciale actieve oefentherapie in het water (hydrotherapie) of artofit.

Neurologische aandoening

Een neurologische aandoening kan lijden tot motorische- en gevoelsveranderingen. Bij neurologische aandoeningen zoals Parkinson, MS en ALS kan Fysio Thermae helpen door middel van fysiotherapie in het water, ook wel hydrotherapie genoemd. Het water zorgt voor gewichtloosheid, waardoor het bewegen een stuk makkelijker gaat.

Peesblessure

Een peesblessure komt vaak voor bij fitness en hardlopen. De blessure kan hinderlijk zijn en lang duren. Het is belangrijk om de blessure op tijd te behandelen, om te voorkomen dat deze chronisch wordt. Bij een peesblessure, bijv. een gescheurde pees of verkalking, kunnen we u helpen door middel van echografie.

GymFit

GymFit is het uitvoeren van functionele oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut, in de oefenzaal. GymFit wordt gegeven in kleine groepen en is erop gericht het lichaam op een veilige manier in goede conditie te brengen en te houden. Voor- of na de les is het mogelijk om gebruik te maken van de spa- en wellnessfaciliteiten van Thermae 2000 om de ideale combinatie van inspanning en ontspanning te ervaren. Even heerlijk zwemmen in de thermale baden is goed voor spieren en gewrichten, net als het saunagebruik. 

GymFit

GymFit is het uitvoeren van functionele oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut, in de oefenzaal. GymFit wordt gegeven in kleine groepen en is erop gericht het lichaam op een veilige manier in goede conditie te brengen en te houden. Voor- of na de les is het mogelijk om gebruik te maken van de spa- en wellnessfaciliteiten van Thermae 2000 om de ideale combinatie van inspanning en ontspanning te ervaren. Even heerlijk zwemmen in de thermale baden is goed voor spieren en gewrichten, net als het saunagebruik.

AquaFit

AquaFit is het uitvoeren van functionele oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut in het oefenbad. AquaFit wordt gegeven in kleine groepen en is erop gericht uw lichaam op een veilige manier in goede conditie te brengen en te houden. Voor- of na de les is het mogelijk om gebruik te maken van de spa- en wellnessfaciliteiten van Thermae 2000 om de ideale combinatie van inspanning en ontspanning te ervaren. Even heerlijk zwemmen in de thermale baden is goed voor spieren en gewrichten, net als het saunagebruik. 

ArtroFit

ArtroFit is een bewegingsvorm waarbij er in kleine groepen wordt gewerkt aan aandoeningen zoals artrose, reuma en fibromyalgie. In deze groep wordt aan de hand van oefeningen in het thermale water, gewerkt aan mobiliteit, spierkracht en algemeen uithoudingsvermogen. Door te oefenen in warm water zijn bewegingen minder pijnlijk en kunnen deze langer worden volgehouden, met als resultaat opbouw van uw belastbaarheid.

ZwangerFit

Een zwangerschap is een grote belasting voor het lichaam. Als u fit van start gaat, heeft dit een gunstige invloed op het verloop én herstel van de zwangerschap.

Onze fysiotherapeut helpt u om optimaal te blijven bewegen. Zo weet u welke oefeningen goed zijn om te blijven doen én welke u beter kunt vermijden. Tijdens de lessen van ZwangerFit wordt er in kleine groepen, onder andere aandacht besteed aan de rug, het bekken, de ademhaling en ontspanning. De lessen vinden plaats in het water. Voor- of na de les is het mogelijk om gebruik te maken van de spa- en wellnessfaciliteiten van Thermae 2000 om de ideale combinatie van inspanning en ontspanning te ervaren.

Bootcamp

Blijf (of word weer) fit en energiek met de bootcamp van Fysio Thermae. 13 weken lang op dinsdagavond of zaterdagochtend werken aan uw kracht, conditie en explosiviteit in groepsverband, in de buitenlucht. Kom op dinsdagavond afschakelen na uw werk of start uw weekend goed met een bootcamp op zaterdagochtend.

6-weken fit & wellness

Op zoek naar een laagdrempelige manier om fitter te worden, met aandacht voor lichaam én geest? Maak kennis met een unieke combinatie van beweging, fysiotherapie en wellness in een speciaal 6-weken introductieprogramma. Tijdens dit programma ervaart u de krachtige werking van behandelingen in thermaal water, in combinatie met het ontspannende effect van wellness.

Meerdaagse kuur

Thermae 2000 biedt (medische) reuma en wellness behandelkuren op maat. De kuren bestaan uit individuele fysiotherapie, oefentherapie in het water en ontspannende behandelingen afgestemd op uw voorkeuren. 

Tijdens een bikefit bekijkt de fysiotherapeut aan de hand van een gedetailleerde meting wat voor jou de beste houding op de fiets is. Met de gegevens uit de meting, worden o.a. jouw zadel, stuurpen en schoenplaatjes juist afgesteld. Hiermee voorkom je blessures (preventie), zit je comfortabel op je fiets, presteer je optimaal en kun jij ongestoord kilometers maken.

Andere Behandelingen

Rugklachten

Rugklachten

De fysiotherapeut onderzoekt waar de klachten vandaan komen en stelt aan de hand daarvan een behandelplan op.

Myofasciale therapie

Chronische pijn

De fysiotherapeuten van Fysio Thermae leren u om met de pijn om te gaan zodat u uw dagelijkse bezigheden kunt blijven uitvoeren.

Slijmbeursontsteking

Slijmbeursontsteking

Door overbelasting kan de slijmbeurs ontstoken raken en gaan zwellen. Deze zwelling kan rood worden en warm aanvoelen, bewegen wordt hierdoor moeilijker.

Leven met Reuma

Na alle websites en lokale bladen doorgespit te hebben, kwam ik een advertentie van Thermae 2000 tegen. Dit is een wellness faciliteit mét een paramedisch centrum. Het voordeel hiervan was dat ik na elke fysiotherapie behandeling, 2,5 uur gratis gebruik mocht maken van de wellness faciliteiten. Denk hierbij dan aan zwemmen in het warme water en de sauna. Omdat Thermae 2000 opgericht is door fysiotherapeuten, erkennen zij het belang van bewegen in warm water en ontspanning bij onder andere mensen met reuma. En heel eerlijk, een beetje ontspanning en relaxen kon ik na elke fysiotherapie behandeling wel gebruiken.

Na een uitgebreide intake mocht ik niet direct beginnen met oefentherapie. Eerst werd er gekeken welke therapie het beste bij mijn klachten zou passen. Zo heb ik eerst verschillende therapieën uit mogen proberen, waarmee ik ook direct de verschillende fysiotherapeuten kon ervaren. Eerst begon ik met aqua fitness . Dit vond ik heel leuk, maar ontzettend zwaar. Wat té zwaar eigenlijk, want ik kreeg er meer klachten van. De groepsoefeningen in het water waren heel gezellig (met de oudjes), maar weer net wat te licht voor mij (of misschien wel gewoon beetje saai). De individuele massages in het water (denk aan floaten in het water terwijl iemand je masseert) waren daarentegen heerlijk. Maar daar kreeg ik niet echt een betere conditie van.

“ Hier kan een quote “

Dus uiteindelijk mocht ik dan toch beginnen met oefentherapie in de volledige nieuwe sportruimte van Thermae. Stel je voor: al fietsend in een graad of dertig, uitkijken over de Limburgse Heuvels en zwemmende mensen in warm water met een enorm relax muziekje op de achtergrond. Ik kan je zeggen, dat is ontzettend ontspannend en eigenlijk best wel lekker om in te sporten.
Maar voordat ik daadwerkelijk aan de oefentherapie kon beginnen, kreeg ik eerst nog een strenge loopanalyse van mijn fysiotherapeut Mitch. Al snel bleek dat mijn rechterheup en – enkel geblokkeerd waren, waardoor ik met mijn rechterbeen zwiepte tijdens het lopen. Niet gek eigenlijk, dat ik zoveel klachten had aan mijn rug en schouder. De oefentherapie begon dan ook niet in de sportruimte, maar in de behandelkamer. Waarbij mijn ledematen nogal pijnlijk uit de blokkade werden getrokken.
SEO Tekst
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Dit is een link. sollicitudin pellentesque. Nunc posuere purus rhoncus pulvinar aliquam. Ut aliquet tristique nisl vitae volutpat. Nulla aliquet porttitor venenatis. Donec a dui et dui fringilla consectetur id nec massa. Aliquam erat volutpat. Sed ut dui ut lacus dictum fermentum vel tincidunt neque. Sed sed lacinia lectus. Duis sit amet sodales felis. Wanneer je over de link heen gaat. Convallis semper risus. In adipiscing ultrices tellus, in suscipit massa vehicula eu. “Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam hendrerit nisi sed sollicitudin pellentesque. Nunc posuere purus rhoncus pulvinar aliquam. Ut aliquet tristique nisl vitae volutpat. Nulla aliquet porttitor venenatis. Donec a dui et dui fringilla consectetur id nec massa. Aliquam erat volutpat. Sed ut dui ut lacus dictum fermentum vel tincidunt neque. Sed sed lacinia lectus. Duis sit amet sodales felis. Duis nunc eros, mattis at dui ac, convallis semper risus. In adipiscing ultrices tellus, in suscipit massa vehicula.

Afspraak maken?